Ce nu ofera altii

Ce nu ofera altii…
Certificatul de Performanta Energetica – clasa A   
 
O mare problema in perioada rece a anului este pierderea caldurii din locuinta, indiferent ca este vorba de un apartament la bloc sau de o casa. Aceasta inseamna, fara doar si poate, mai multi bani platiti pentru incalzire. Solutia este una singura: izolarea foarte buna a locuintei, pentru a reduce la minimum pierderea caldurii.
Putina lume stie ca masurarea pierderilor de caldura din apartamente si case va face obiectul unui document, ce va deveni obligatoriu si in Romania. Este vorba despre certificatul de performanta energetica, fara de care nicio locuinta nu va putea fi vanduta/cumparata sau inchiriata dupa sfarsitul anului viitor.
Legea nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor prevede:
„Art. 4 – (2) Metodologia cuprinde, in principal, urmatoarele elemente: a) caracteristicile termotehnice ale elementelor ce alcatuiesc anvelopa cladirii, compartimentarea interioara, inclusiv etanseitatea la aer; b) instalatiile de incalzire si de alimentare cu apa calda de consum, inclusiv caracteristicile in ceea ce priveste izolarea acestora; c) instalatia de climatizare; d) ventilatia; (…) f) pozitia si orientarea cladirilor, inclusiv parametrii climatici exteriori; g) sistemele solare pasive si de protectie solara; h) ventilatia naturala; i) conditiile de climat interior, inclusiv cele prevazute prin proiect. (3) Metodologia cuprinde, dupa caz, si alte elemente, in situatia in care influenta acestora asupra performantei energetice a cladirilor este relevanta, precum: a) sisteme solare active si alte sisteme de incalzire, inclusiv electrice, bazate pe surse de energie regenerabila.
Art. 7 – (1) Prin metodologie se stabilesc cerintele minime de performanta energetica a cladirilor (…) si se aplica diferentiat pentru diferite categorii de cladiri, atat pentru cladirile noi, cat si pentru cladirile existente, dupa cum urmeaza: a) locuinte unifamiliale; b) blocuri de locuinte; (…).
Art. 13 – (1) Certificatul de performanta energetica a cladirii (…) se elaboreaza cu respectarea legislatiei in vigoare pentru cladirile prevazute la art. 7 alin. (1), care se construiesc, sunt vandute sau inchiriate.
Art. 24 (…) Prezenta lege transpune integral in legislatia nationala prevederile Directivei nr. 2002/91/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind performanta energetica a cladirilor (…)”.
Printre cele mai importante caracteristici ale locuintelor din noul cartier Green ECO Villa sunt incalzirea electrica, panourile solare pentru apa calda menajera si izolatia foarte buna, care au avut o contributie importanta la eliberarea certificatului energetic.
Ce inseamna practic acest certificat energetic? Este o garantie ca locuinta nu putea fi mai bine izolata, pierderile de caldura nu pot fi mai mici, deci costul intretinerii in sezonul rece este diminuat la maximum.
Dovada stau facturile din iarna 2007 – 2008 ale familiilor ce locuiesc in ansamblul Green Villa, precedentul proiect imobiliar. Pentru o casa de 168 mp, factura la energia electrica a fost intre 100 si 150 de euro, in functie de confortul termic pe care l-au dorit locatarii. Aici au intrat incalzirea intregii case, apa calda, iluminatul, plita electrica si cuptorul electric. Confortul locuintei este completat de izolare fonica, direct proportionala in cazul constructiilor de lemn, cu cea termica. Datorita materialelor folosite (strat izolator de vata minerala si polistiren expandat), se obtine un coeficient de izolare termica si fonica superior constructiilor traditionale.

Auf einer reise nach rom starb er, ohne ein testament zu hinterlassen, sodass sein vermögen vollständig an https://hausarbeit-agentur.com/masterarbeit monks und seine mutter fiel.


Fatal error: Call to a member function display() on a non-object in /home/intercasa/public_html/wp-content/themes/intercasa/footer.php on line 1