Badminton / Supercupa Romaniei Intercasa – evenimentul anului in badmintonul din Romania!

Cotidian: Bacau Sport GSP

Peste trei saptamani va incepe, la Bacau, cel mai puternic turneu de badminton, cu participare nationala, din Romania. La Supercupa Romaniei Intercasa si-au anuntat participarea cei mai titrati si cei mai in forma badmintonisti ai momentului. Promotorii competitiei – firmele bacauane Intercasa, Fast Distribution alaturi de Federatia Romana de Badminton – au anuntat ca pregatirile sunt aproape gata si ca au facut toate eforturile pentru ca turneul sa fie la nivel european din punct de vedere al organizarii.

Antrenorul lotului national de badminton al Romaniei, Bogdan Milon, si campionul balcanic si national Robert Ciobotaru i-au consiliat pe organizatori in toate problemele ce tin de buna desfasurare a unei mari competitii. Ei sunt convinsi ca spectatorii care vor veni la Sala Orizont din Bacau, in zilele de 4, 5, 6 decembrie, la Supercupa Romaniei Intercasa vor fi martorii unui adevarat spectacol. Bacauanii au ocazia sa-i vada jucand pe primii opt badmintonisti ai Romaniei la categoriile Seniori si U15.

Pentru spectatorii care n-au mai asistat niciodata la o partida adevarata de badminton, jocul celor care vor fi pe cele patru terenuri este cea mai buna propaganda in favoarea acestui sport olimpic. Alexandra Milon, Florentina Petre, Alexandra Agu, Robert Ciobotaru, Florin Patroaica, Ionut Gradinaru, Daniel Cojocaru, Diana Apostu, Ruxandra Dumitru – seniori si Adelina Marin – U15, toti multipli campioni nationali si internationali, pot deveni modele pentru copiii care vor sa practice un sport de performanta elegant.

Chiar daca nu fac mare caz din premiile oferite, promotorii turneului au reusit un lucru extraordinar pentru sportivii care vor juca in turneul de la Bacau. Valoarea premiilor se apropie de 20.000 lei (200.000.000 lei vechi), cea mai mare de pana acum pentru un turneu cu participare nationala. Premiile vor fi oferite astfel: Seniori – locul I a 1.000 lei, locul al II-lea a 600 lei, locul al III-lea a 400 lei; Under 15 – locul I a 400 lei, locul al II-lea a 200 lei, locul al III-lea a 100 lei. Pe langa aceste premii in bani, alte cunoscute firme vor oferi echipament sportiv si produse de intretinere corporala, atat celor care vor ocupa podiumurile la categoriile U15 si Seniori, cat si altor participanti: Victor – rachete, tranininguri, tricouri, short-uri/fuste; Sportland – magazine Bacau (traninguri Adidas), Beiersdorf Romania – produse Nivea, Floraria Bouquette va asigura aranjamentele florale, tuia/braduti intre terenurile de joc. Vor fi alaturi de organizatori si: Deko-professional – brand Policolor, Dedeman Bacau – materiale de constructii si pentru amenajari interioare, Cybernet Auto Center Bacau – dealer Volkswagen si Audi, Cybernet Bacau – calculatoare, componente, software, Saunier Duval – centrale termice-grup Vaillant.